Home » Duurzaam »

Adidas gaat duurzaam

Er is tegenwoordig al behoorlijk veel kleding te verkrijgen van duurzaam verbouwd katoen. Kleding met het Max Havelaar keurmerk kan vaak via internet gekocht worden, of via speciaal geselecteerde verkooppunten. Een echte radicale verandering kan echter alleen gemaakt worden wanneer grote merken een duidelijk standpunt voor duurzaam produceren innemen. Nike heeft al een stap gezet, maar nu gaat ook Adidas een belofte aan om duurzamer te produceren. Adidas heeft beloofd om in het jaar 2020 haar kleding gifvrij te produceren.

Tot 2010 werd bij de kledingfabrieken van Adidas in China gif geloosd waarvan het gebruik in Europa al lang verboden is. Dit gif komt in rivieren terecht waaruit mensen hun drinkwater halen. Een international actie van Greenpeace leidde tot de belofte van Adidas om een plan op te stellen om het gif uit hun productieproces te gaan weren. In 2015 wil Adidas bereikt hebben dat hun mondiale voetafdruk met 15 % is afgenomen ten opzichte van die van 2010.

Daarnaast zullen zij meer transparantie geven in de gebruikte middelen in het productieproces. Op deze manier krijgt de lokale bevolking meer zicht op eventuele vervuiling. Andere kledingmerken hebben inmiddels ook al toegezegd het initiatief van Greenpeace op te gaan pakken en hun productieprocessen kritisch te bekijken en aan te gaan passen.

Tags: , ,

 

0 Comments

 

You can be the first one to leave a comment.

 

Laat een reactie achter