Home » Energie »

Alternatieve energie

Er zijn veel manieren waarop je ook in huis bij kunt dragen aan een duurzame wereld. Huizen krijgen tegenwoordig een energielabel. De indeling loopt van A++ , zeer energiezuinig (groen) tot G, zeer onzuinig (rood). Door met eenvoudig maatregelen je muren en ramen beter te isoleren bespaar je niet alleen heel veel geld op je energierekening, het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Oude huizen hebben nog geregeld enkele beglazing. Hierdoor verdwijnt heel makkelijk warmte. Dubbele beglazing is dus een eenvoudige manier om hier op vooruit te gaan.

Kieren en naden dichten bij muren, luiken voor kruipruimten en bij kozijnen helpt enorm bij het besparen van energie. Het plaatsen van tochtstrips voorkomt verlies van warmte.

Daarnaast kun je investeren in het duurzaam opwekken van de energie die je gebruikt. De bekendste oplossing daarvoor is het plaatsen van zonnepanelen. Nieuwe huizen worden steeds vaker direct voorzien van zonnepanelen op het dak, maar ook op je bestaande huis kun je zonnepanelen laten plaatsen. Je investeert eerst natuurlijk, maar dat geld verdien je na een paar jaar vaak terug. En het is niet alleen goedkoper, het is uiteraard veel beter voor het milieu. Bij de keuze van een boiler kun je ook een bewuste keuze maken. Een HR-ketel (hoog rendement) gebruikt veel minder energie dan een gewone CV ketel.

Tags: , ,

 

0 Comments

 

You can be the first one to leave a comment.

 

Laat een reactie achter