Home » Bankieren »

Duurzaam bankieren

Niet alleen met je aankopen kun je duurzaam en eerlijk bezig zijn, zelfs op het gebied van bankieren kun je bijdragen aan een betere wereld. Banken die duurzaam omgaan met bankieren houden zich niet alleen bezig met het maken van winst. Zij houden rekening met het milieu en de sociale kant van investeringen en leningen. Zo zullen deze banken extra aandacht besteden aan het investeren in duurzame projecten of culturele initiatieven en juist niet in zee gaan met leningen of investeringen in de wapenhandel of gentechnologie.

De bekendste banken die zich in sterke mate inzetten voor duurzaam bankieren zijn de Triodos bank en de ASN bank. Daarnaast zijn er banken die voor een deel ook investeren in culturele projecten of lokale goede doelen. Een voorbeeld daarvan is de Rabobank.

Bij het zoeken van een bank die bij je past kun je dus ook hier naar kijken en op die manier je steentje bijdragen. Bekijk waar banken zich mee bezig houden. Duurzame banken investeren ook vaak in ontwikkelingsprojecten. Of zij bieden kleine initiatieven die bij grote banken geen kans van slagen hebben een microkrediet aan. Bijvoorbeeld aan kleine zelfstandigen of culturele projecten.

Tags: , , , ,

 

0 Comments

 

You can be the first one to leave a comment.

 

Laat een reactie achter