Home »

Eerlijk is heerlijk

Bewust consumeren was nog nooit zo gemakkelijk. Eerlijke producten zijn inmiddels in bijna alle supermarkten te verkrijgen. En dat is mooi, want op die manier wordt je bakje koffie of chocoladereep toch net weer iets lekkerder. Want een keurmerk is natuurlijk één ding, wanneer de producten uiteindelijk niet gekocht worden, dan schiet het nog niet op. Een klein onderzoek onder consumenten leert dat de helft van de respondenten graag iets meer betaalt voor eerlijke producten.

Mensen proberen tegenwoordig bewuster te leven en we zijn begaan met mensen in ontwikkelingslanden. Subsidies voor ontwikkelingssamenwerking zijn in zeer grote mate teruggeschroefd. Des te belangrijker wordt het om dicht bij huis, bij je eigen boodschappen al te beginnen met bewust aankopen. Want wat is er nu makkelijker dan een boer in een ontwikkelingsland te helpen door een ananas, of een pak koffie met Max Havelaar keurmerk te kopen.

Fairtrade mode en cadeautjes

Naast levensmiddelen kun je ook eerlijke kleding van Fairtrade katoen of eerlijke cadeautjes kopen. Kleding met het Max Havelaar keurmerk vind je in speciaal geselecteerde winkels en in Wereldwinkels. In deze laatste kun je ook altijd terecht voor de mooiste handgemaakte sieraden, houtsnijwerkjes, aardewerk en nog veel meer. Gegarandeerd dat je hier een mooi cadeau vindt.

Bewust onderweg

Soms besluit je onderweg ergens een hapje te gaan eten. Moest je voorheen eerst uitzoeken waar je ‘puur en eerlijk’ kunt eten, tegewoordig wordt het je wel erg gemakkelijk gemaakt. Er is namelijk een app beschikbaar voor op je mobiel. Met behulp van deze app kun je altijd en overal zien waar je duurzame producten kunt kopen of waar je duurzaam uit eten kunt gaan. Ook onderweg is er dus geen excuus meer om niet bewust bezig te zijn.

 

0 Comments

 

You can be the first one to leave a comment.

 

Laat een reactie achter